• Sziv problémák

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        azt szeretném kérdezni,hogy ha valakinél az ügyeletes orvos szivritmus problémát állapit meg akkor azzal nem azonnal kellene foglalkozni?Nekem azt mondta egy gyermek orvos hogy majd a téli szünetben foglalkozunk a vizsgálatokkal.A lányomról van szó,az ügyeletes orvoshoz bementünk a lányommal azzal a tünettel,szédül,feje fáj és nagy a pulzus szám,a vérnyomás jó csak a pulzus nagyon magas.A pulzus szám 112és96 között mozog.a doktor ur diagnozisként palpitatio és tensiós tipusu fejfájást állapitott meg.0.25mg betalockot kapott ott mindjárt.A kérdésem az hogy ezeket a tüneteket mi okozhatja,mert a gyermek orvosunk arra hivatkozott hogy ö is ilyen pulzussal jár dolgozni 5éve,de engem ez nem igazán érdekelt és nem is vigasztal,mert a lányom csak 16 éves szerintem még elég korai hogy ezt csak annyiban hagyjuk.nagyon várom válaszukat .Elöre is köszönöm.Tisztelettel cicus7070

        WEBBeteg szakértő válasza a szívritmuszavar témában

        Tisztelt Kérdező!

        Az, hogy mennyire sürgős a ritmuszavar kezelése az a ritmuszavar fajtájától függ. Az Ön által említett ritmuszavar nem életveszélyes, de ha többszöri méréssel is fennáll akkor a javasolt gyógyszeres kezelés adagjának az emelése is szükséges lehet. Az említett gyógyszer kifejezetten szapora szívműködésre való.

        Dr. Jóna Angelika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-27 21:38:22; Megválaszolva: 2011. augusztus 17., 08:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: