• Procoralan

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Köszönöm válaszát, melyet a Procoralan gyógyszer szedésével kapcsolatban kaptam. Mivel asthma bronciale-val is kezelnek, a doktornő elmondása szerint nem tudott mást felírni, ami ne ütközött volna az aszthmára felírt gyógyszerekkel. Időközben abban maradtunk a kardiológus főorvos asszonnyal, hogy kétszer felet szedjek egy ideig, egyelőre egy havi adagot írt fel. Volt uh is, teljesen jónak látta a szivem állapotát a billentyű prolapsust leszámítva. Ha az Ön által említett cardiomyopáthia a terhességet követően alakult ki, mit jelent az, hogy átmenetileg? Meddig tarthat egy átmeneti állapot, ha az már 26 hónapja fennáll? El is múlhat? Szörnyű, hogy nem tudom magam kipihenni az éjjeli ébredések és főleg a hajnali nehézlégzések miatt és az, hogy olyan érzésem van, mintha csak ritkán vennék levegőt a sok mély légvétel miatt, amik a gyógyszerszedés ellenére is fennállnak. Mikorra várható oly mértékű javulás, hogy ezek a panaszok és az állandó fáradtság elmúlik? Pajzsmirigy hormonszint mérésével kapcsolatban a háziorvossal konzultáljak? Amit még fontos megemlíteni, hogy vérképem állítólag jó lett, a vasra volt kíváncsi a kardiológus, ami 8,8 lett, nem gondolja, hogy az igen közel van az alsó szinthez? Esetleg segítene valamit, ha beszednék egy "adagot"? Ugyanis több vérvétel alkalmával ennél magasabb volt az érték, és mégis szedettek velem vastartalmú készítményt. HOgy lehet, hogy most meg jónak találták? Köszönöm szives válaszát, tisztelettel: G. Kinga

        WEBBeteg szakértő válasza a szívbetegség témában

        Tisztelt Kérdező!

        A laborértékeket azért kell ismételni, mert időről- időre változhatnak. Ha a szívultrahang jó volt nem kell izgulnia  a cardiomyopathia miatt.

        A leírtak alapján úgy tűnik, hogy a jelenlegi kezelőorvosa alaposan kivizsgálta, és gyógyszereit is jól választotta ki. Ha mégis kétségei vannak, keressen fel másik szakembert.

        Dr. Jóna Angelika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-29 21:05:07; Megválaszolva: 2011. augusztus 16., 14:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: