• Kardiológia!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Kérdésemet szeretném feltenni Önnek. 27 éves nő vagyok, a napokban kiderült, hogy az egyik szívbillentyűmmel gond van, az orvos véleménye: a kéthegyű billentyű prolapsusa. Panaszom, mellyel az orvoshoz fordultam, az volt, hogy a napokban nagyon sűrűn, sokszor percenként éreztem, hogy szívem, mintha félredobbanna és utána, mintha kimaradna egy szívverés. Aggasztó volt számomra, hogy míg eddig esetleg naponta éreztem egy ilyet, de abszolút nem volt jellemző, addig most volt, hogy percenként jelentkezett a probléma és ezért nagyon megijedtem. A doktornő készített EKG-t, szívultrahangot és megyek még vissza terheléses EKG-ra. Kaptam egy Concor 5mg-os gyógyszert, melyből naponta egyszer felet kell bevennem. Tegnap a háziorvosom, aki belgyógyász nyugtatott azzal, hogy ezt a szívritmuszavart a billentyű is okozhatja és azért érezhetem mostanában többször és sűrűbben, mert biztos stresszesebb vagyok és idegeskedem a problémámon. Azonban mégis nagyon aggasztó nekem, hogy még mindig érzem és főleg esténként jön elő ez a rossz érzés, akkor előfordul, hogy két órán keresztül is érzem, hogy "mellédobban" a szívem. Szeretnék még megerősítést kérni, hogy ez sem probléma, hogy ennyire sűrűn jelentkezik ez nálam? Valóban stresszes az életem, viszont arra is szeretnék választ kapni, ha ez idegi alapon történik így, akkor milyen teát, gyógyszert szedhetnék még erre a Concor mellett. Bár, már két orvos is mondta, hogy ez nem baj, de az sem baj, hogy ennyire sűrűn dobban félre a szívem? Félek, nehogy komolyabb gondom legyen ebből. Előre is köszönöm válaszát. Anita

        WEBBeteg szakértő válasza a szívbillentyű elégtelenség témában

        Tisztelt Kérdező!

        A leírt vizsgálatok tovább folytatása szükséges, hogy pontosabb kép születhessen a szív állapotáról. A leírt elváltozás, ha enyhe fokú, okozhat ilyen panaszokat. Ha a billentyűnek komolyabb problémája, nagyobb fokú okozhat. Leírása szerint szívultrahang vizsgálaton ilyet nem észleltek. Panaszaira a megfelelő típusú ritmusszabályozó gyógyszer indult, amit a későbbiekben változtathatnak szükség szerint.

        Sajnos a panaszok kialalkulása nem befolyásolható, de az említett gyógyszer mellett gyakorisága csökkenthető. Próbálja meg elterelni figyelmét, mert a görcsös önmegfigyelés nem használ az állapotának.

        Dr. Jóna Angelika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-19 23:12:12; Megválaszolva: 2011. augusztus 16., 10:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: