• Mélyvénás trombózis

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        ÜDVŐZLŐM TISZTELT DOKTOR NŐ/ÚR.KÉT HETE KAPTAM MÉJV.TROMBÓZIST A JOB LÁBAMRA.ÉRDEKLŐDNÉK HOGY MENYI IDŐ MULVA JÁRKÁLHATOK MÁR?KILEHET-E EBŐL GYÓGYULNI?ÉS MITT ALKALMAZAK HOGY NEALAKULJON KI UJAB TROMBÓZIS?JELENLEG FELPOCOLT,GUMIFÁSLIVAL ÉTKŐTŐT LÁBAL FEKSZEM MÁR KÉT HETE.KISZEDTEM 10 DRB HEPARIN INJEKCIÓT.ÉS WARFARINT ÉS DETRALEX ORVOSÁGOT SZEDEK.HOGY AKADÁJOZHATNÁM MEG A VÉRŐG ELINDULÁSÁT?KŐZÉRZETEM JÓ A LÁBAM IS CSAK AKOR FÁJ HA KIKEL MENEM WC -RE.SZERTENÉM MEGKÉRDEZNI HOGY KÉSŐBIEKBEN MIVEL TUDNÁM MEGAKADÁJOZNI HOGY UJAB VÉRRŐG KELETKEZEN ÉS HOGY A MÁR MEGLÉVŐ ELINDULJON FELFELÉ?A NETEN OLVASTAM HOGY GUMIHARISNYÁT,VŐRŐSBORT,SÉTÁT,MOZGÁST AJÁNLANAK KÉRDEZEM HOGY JÓK -E EZEK, VAGY MITT TUD MÉG AJÁNLANI? VÁLASZÁT ELŐRE IS KŐSZŐNŐM ZSOLT

        WEBBeteg szakértő válasza a trombózis témában

        Tisztelt Kérdező!

        Ha valakinek mélyvénás trombozisa van ellenőrző vizsgálatokra kell járni, ahol Doppler vizsgálattal ellenőrzik, hogy milyen az áramlás az érben, és megvan-e még a véralvadék.Ha ezt már nem találják,és jó az áramlás onnantól kezdhet el bátrabban mozogni.

        Vannak mélyvénás tronmbózisra hajlamosító tényezők. Ezek közül van amin nem tud változtatni, de fontos, hogy fogamzásgátlót ne szedjen, ne dohányozzon, gumiharisnyát viseljen, mozogjon eleget. És akinek már volt mélyvénás trombózisa Syncumart kell szednie.

        Dr. Jóna Angelika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-18 23:12:32; Megválaszolva: 2011. augusztus 16., 08:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: