• Mi a baj?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr/ A tanácsát kérném! A problémám 2001-ben kezdődött.Rossz közérzet furcsa szívdobogás.Akkor egy 24 órás EKG vizsgálatot csináltak.Az sin.tach.igazolt.Gyógyszert nem kaptam.Ez a panaszom később enyhült,de azóta is jelentkezik,hol sűrűbben,hol ritkábban.Idén februárban voltam egy másik orvosnál,aki ezt állapította meg:Dg:MPS.JelzettMI.Napi fél concor-t szedek.Kérdésem:Mi ez a betegség,mit jelent,hogy a vér kis mértékben visszacsordogál de nem kórosan.Várom mielőbbi megnyugtató válaszát!Köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a szívbillentyű elégtelenség témában

        Tisztelt Kérdező!

        Nyugodjon meg, ahogy Ön is említette, ez egy nem veszélyes állapot. Ami változhat  ugyan, de a rendszeres kardiológiai ellenőrzések mellett a billlentyű funkció romlása idejében észlelhető.

        A szívbillentyűk feladata az, hogy a vér egyirányű áramlását biztosítsák. A kéthegyű vitorla esetében ez gyakran előfordulhat, hogy a billenytű záródásakor   a billentyű vitorlája visszacsapódik a kamrák felől a pitvarok irányába, így a billenytű záródás nem teljesen tökéletes

        Dr. Jóna Angelika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-18 23:03:12; Megválaszolva: 2011. augusztus 16., 08:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: