• Szívbetegség esetén repülőre ülhetek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Veleszületett aorta érszűkűletem van, ezért 2002-ben már végrehajtottak nálam egy ballonvalvuloplasticát. Ez III. fokú billentyűelégtelenséget okozott nálam, ezért a közeljövőben egy műbillentyű beültetésére lesz szükségem. Ebben az évben még nem voltam kontroll vizsgálaton, nyár végén vagy szeptember elején kerülne rá sor. A testvérem Skóciában dolgozik és nagyon szeretnék kimenni hozzá a nyár folyamán. Az lenne a kérdésem, hogy ülhetek-e repülőgépen vagy a betegség miatt inkább ne kockáztassak? Nagyon fontos lenne a mihamarabbi válasz! Előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a szívpanasz témában

        Kedves Kérdező!

        Amennyiben a mindennapi tevékenységekre mellkasi panaszai nincsenek - tehát nagyjából panaszmentes- abban az esteben a repülőút sem jelent problémát.

        Abban az esetben, ha nyugalmi panaszok is vannak, mint fulladás, rosszullétek, szédülés, mellkasi fájdalom, akkor az Ön állapota sürgősebb kivizsgálást tesz szükségessé- és ez esetben a repülőút is kockázatos lehet.

        A III. fokú aortabillentyű elégtelenség mindenképpen szívműtétet igényel, nem szabad elhanyagolni a betegségét, mivel az a szívizomzat végleges elváltozásait okozhatja. Amennyiben ezen kivizsgálásra és beavatkozásokra tervezetten nyár végére, ősz elejére kerül sor, ezért gondolom, hogy az Ön állapota nem annyira súlyos.

        Dr Palotás Lehel szívsebész


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-05-12 14:21:07; Megválaszolva: 2011. július 28., 15:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: