• Mitrális prolapsus???

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor! Ma voltam Echo-n PTCA utánni kontroll.A doktornő szerint a balkamra funkció rendben. Ami zavar, az következő mondat: MMV jelzetten prolabál. Jelzett TI és MI. A diagnózisban:" A kéthegyű billentyű prolapsusa." Persze örülök, hogy a koszorú ereim rendben vannak,a tegnapi kerékpár ergometria kóros ST-eltérést nem mutatott. Aggódom viszont a prolapsus miatt, mert extra szisztoléim vannak bőven, de refluxom is lehet.

        WEBBeteg szakértő válasza a szívrimuszavar témában

        Tisztelt Kérdező!

        Az említett elváltozások miatt ne aggódjon, mivel azok nagyon enyhék. Az extrasystolei miatt pedig biztosan beállítottak valamilyen ritmuszavar elleni gyógyszert. A mitrális (kéthegyű) billentyű lemezének visszacsapódása nem más, mint a mitrális prolapsus, mely ha tovább romlik billentyű elégtelenséget okozhat, melyet már egy bizonyos súlyossági foknál kell csak sebészileg kezelni. Ettől Ön még messze van. A ritmuszavar még okozhat panaszokat, ezért annak kezelése fontos.

        Dr. Palotás Lehel szívsebész

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-10-31 20:47:04; Megválaszolva: 2011. augusztus 12., 09:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: