• Mitralis prolapsus - lelet eredménye

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Szeretném kérdezni, hogy mire számithatok a továbbiakban a következő lelet a szivemről: norm.tágasságu szivüregek, jó globális bal kamra funkció. Szegmentális falmozgászavar nem látható. Enyhe koncentrikus bal kamra hypertrophia. Kis telesystolés mitralis prolapsus. Mitralis insufficientia: jelzett. E/A: 71/56. Holter monitor eredményem: szignifikans bradycardias epizód nem volt. Több SVES, dominálóan izolált. Pár alkalommal kapcsoltan jelentkeztek. SVT nem látható. Több VES, mind izolált - az éjszakai periódusban a VES-k gyakorisága lényegesen lecsökkent, átmenetileg meg is szűntek. NSVT, VT nem látható. R-R távolságok 1500 msec.alatt. Kérem válaszoljon, hogy milyen sulyosságu problémákat találtak. Segitségét előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a szívritmus témában

        Tisztelt Kérdező!

        A szívultrahang enyhe izommegvastagodást ír  le, egyebekben komoly probléma nincsen. Inkább a szív ritmusában fordulnak elő rendkívüli ütések, melyek ha nem gyakoriak nem veszélyesek. Mivel ezek az ütések időnként szorosan egymást követően is előfordultak, ismételten ellenőrízni kell majd a szív ritmusát a későbbiekben.

        Dr. Palotás Lehel szívsebész


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-10-28 22:48:31; Megválaszolva: 2011. augusztus 11., 18:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: