• Magas pulzus, izzadás, gyengeség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        43 éves nő vagyok. Általában normális a vérnyomásom (121/76), viszont a pulzus számom gyakran magas. A legutóbbi rosszullétemet követő 1 óra után 110 volt. Forróság önt el, leizzadok, elgyengülök, megfájdul a fejem. Nagyon gyakran hidegek a végtagjaim, és sokszor ébredek arra, hogy a jobb kezem elzsibbadt, holott a baloldalamon feküldtem. Szeretném kérni a véleményét, hogy mit jelezhetnek ezek a problémák. (Változó kor kezdődne?) Mit tehetnék ezek enyhítésére.(Kb. 8-10 szál cigit szívok és 2-3 kávét iszom egy nap.) Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a szapora pulzus témában

        Tisztelt Kérdező! 
         
        Panaszai alapján gondolhatunk valóban akár a menopausa kezdetére is, fiatal kora ellenére, hisz ennek kezdete a nők között nem jósolható meg előre. 
        Emellett a cigaretta és a sok kávé azt jelzi, hogy stresszes életet él, amit ezekkel az ajzószerekkel bir csak követni! A kimerültség sok hasonló testi tünetet produkálhat, vagy már kialakulóban lévő eltéréseket hozhat a felszinre. 
        Hideg végtagjai a kiserek összehúzódásának következménye, azaz érlabilitás jele, ehhez erősen hozzájárulhatnak az emlitett tényezők. 
        Magasabb pulzusszáma és a többi tünet pajzsmirigy túlműködés eshetőségét is felveti, ezt pajzsmirigy hormonok vizsgálatával gyorsan el lehet dönteni. 
        Tachycardiája (magas pulzusszám) miatt természetesen az EKG vizsgálat alapvető, esetlegesen 24 órás EKG felhelyezése is. 
        A kéz zsibbadása azonban reumatológiai  eltérésre is utalhat.

        Tisztelettel:
        Dr. Bíró Csaba István, kardiológus-belgyógyász, Debrecen


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-05-10 00:05:42; Megválaszolva: 2011. július 28., 14:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: