• Alacsony pulzusszám - mi okozhatja?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő! A következő problémával kapcsolatban szeretném kikérni tanácsát, véleményét: Néhány hete vezetés közben -minden különösebb előjel nélkül- nyomást éreztem a tarkóm bal oldalán, aztán minden erő kiment kezemből-lábamból, erős fáradságot éreztem. Elmentem a háziorvosomhoz, aki a magas vérnyomásnak tulajdonította a jelenséget, és vérnyomáscsökkentőt adott. Tegnap ismét megtörtént az eset, megmértem a vérnyomásomat, 130/90 volt, bevettem vérnyomáscsökkentőt, ami levitte 120/80-ra, viszont a pulzusszámom is leesett 45-re. Szeretném megkérdezni, hogy ezt a pulzusszámcsökkenés okozhatta-e a vérnyomáscsökkentő? Korábban semmi gondom nem volt a vérnyomásommal. 28 éves férfi vagyok, rendszeresen (nem versenyszerűen) sportolok, nincsenek káros szenvedélyeim. Ön szerint mi okozhatja ezeket a tüneteket? Fenyegethet-e agyérgörcs, érelzáródás vagy valami komolyabb probléma? Tudna-e tanácsot adni abban, hogy milyen szakorvost keressek fel egy alaposabb kivizsgálás érdekében? Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a szívritmuszavar témában

        Tisztelt Kérdező!

        Mivel Ön még fiatal. a rosszullétet okozhatta szívritmuszavar, de akár ideggyógyászati ok is. Ezért  kardiológiai és neurológiai vizsgálatra lenne szüksége. Érdemes lenne a vérnyomását naponta háromszor  megmérnie, feljegyeznie legalább 2 hétig a vérnyomáscsökkentő nélkül, és a kapott eredménnyel felkeresnie kardiológust.

        Dr.Jóna Angelika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-10-24 23:26:03; Megválaszolva: 2011. augusztus 11., 09:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: