• Magas koleszterinszint

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr.Nő/Dr.Úr! A Laborvizsgálat magas koleszterin szintet mutatott ki. (Koleszterin: +5,57 mmol/1, TG +2,01 mmol/1, HDL-Koleszterin -1,33 mmol/1) A háziorvosom erre az eredményre azt mondta, hogy ha ő lenne az én helyemben, ő ezzel az eredménnyel nem foglalkozna. Nem is foglalkozott!! Szeretném megkérdezni, hogy mi okozta ezt az eredményt? Mit kell ellene tennem, hogy ne legyen magas, ill. alacsony a koleszterin szint. Mit kell ennem/innom ahoz, hogy a referencia értéken belül maradjon. (Nem dohányzom, nem iszom szeszes italt. Havonta min. 6-8 kg gyümölcsöt és minden másnap zöldséget, főzeléket eszem.) Mélyvénás thrombosis miatt 2002-től Syncumart szedek. Válaszát nagyon szépen köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a koleszterin témában

        Tisztelt Kérdező!

        Az 5,2 mmol/l-nél alacsonyabb összkoleszterinérték számít jónak. 5,2 -6,5 mmol/l között határeset. Még nem ad aggodalomra okot. 6,5 mmol/l felett nagy a sziv és érrendszeri betegségeknek a rizikója, ezért ezt mindenképpen csökkenteni kell.

        Az Ön esetében fontos - ha van- túlsúly megszüntetése, az állati eredetű zsírok bevitelének a csökkentése ( mint szalonna, tojás, vaj, kolbász, zsíros sajtok, sertéshús), rendszeres testmozgás. A növényi eredetű zsírok bevitele, a teljes kiörlésű lisztből készült termékek, sok zöldség gyümölcs fogyasztása kedvező hatású, amit Ön már el is kezdett. 2-3 hónap alatt, ha betartja ezen életmódbeli váktoztatásokat, már csökkenhetnek a vérzsírértékek.

        Dr. Jóna Angelika

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-10-27 14:52:48; Megválaszolva: 2011. augusztus 11., 08:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: