• Katéter vagy Cardio CT?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Coronarographiára vagyok előjegyezve, de most találtam a neten egy Cardio CT nevű vizsgálatot, amely a leírásában igen pontos eredményeket ad. Kérem a tanácsát, elegendő-e vajon ez a vizsgálat, vagy a katéterezéssel pontosabb diagnózist lehet kimutatni.

        WEBBeteg szakértő válasza a cardio ct témában

        Kérdésével kapcsolatosan az mondahtó el, hogy a koszorúérbetegség diagnosztikájában a koszorúérfestés azon vizsgálat, mely egyértelműen megmutatja a betegség súlyosságát. Ezen vizsgálat segítségével eldönthető, hogy hogyan kezelendő tovább a betegség (gyógyszeres , invazív kardiológiai beavatkozások, szívműtét).

         A Coronaria CT egy nagyon jó, modern, nem invazív képalkotó viszgálat, azonban ennek drágasága és az elérhetősége miatt a mindennapi gyakorlatban használata korlátozott. Egy sebészi beavatkozás eldöntésében mindkét vizsgálat hasznos lehet, de a pontos eredményt ha súlyos koszorúérmeszesedés áll fenn, akkor a koszorúérfestéstől várunk.

        Dr. Palotás Lehel szívsebész


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-10-17 22:59:20; Megválaszolva: 2011. augusztus 10., 18:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: