• Mi okozhatta?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Weborvos.Olyan kérdéssel fordulnék Önhöz,hogy vajon mi okozhatta a tegnapi napon az alábbi tüneteket:munka után az autópályán utaztunk feleségemmel nyugodt tempóban, amikor egyik percről a másikra egyre erősödő nyomást éreztem a nyakam-tarkóm bal részén, utána olyan érzésem volt, hogy kimegy belőlem az erő, mintha megszédültem volna,zsibbadt a tarkóm, illetve olyan érzésem volt, hogy elájulok. Megálltunk, kiszálltunk levegőzni bevártam egyik barátomékat, ittam egy kávét (azt hittem leesett a vényomásom), szerencsére pont a pihenőben állt meg egy magán mentőkocsi, kérdeztem őket, hogy meg tudom-e mérni a vérnyomásom.Elmondtam nekik mit éreztem, ők azt tanácsolták vizsgáltassam ki magam lehet, hogy agyérgöcsöm volt.Bementünk a legközelebbi ügyeletre, útközben már a feleségem vezetett újra éreztem a fennt említetteket, illetve a bal fülem bedugult. Az orvosnak elmondtam a tüneteimet, illetve azt is hogy torokgyulladásom van, mire ő azt állapította meg, hogy valószínű vírus okozhatta, megmérte a vérnyomásom 160/110 (mindig normális szokott lenni), adott vérnyomáscsökkentőt. Mire hazaértünk nagyjából jól éreztem magam itthon a vérnyomásom 140/85-re változott nagyon gyengének éreztem magam, gyorsan le is feküdtem aludni. A mai napon már helyre állt a vérnyomásom, de nyomottnak,levertnek érzem magam, lassúnak tűnnek a reflexeim, mintha kicsit be lennék rúgva. Az lenne a kérdésem, hogy Ön szerint eltúlzom a dolgot, vagy lehetett valóban agyérgörcsöm? Az interneten útána néztem a tüneteinek,kiknél fordulhat elő(nem magas a vérnyomásom, nem dohányzom/iszom, nem vagyok cukorbeteg, mozgok rendszeresen).

        WEBBeteg szakértő válasza a agyérgörcs témában

        Tisztelt Kérdező!

        Az elmondottak alapján nem mondható ki, hogy a vérnyomása alacsony, mivel 135 Hgmm felett már magas vérnyomásról beszélhetünk. Naponta többször mérje meg a vérnyomását, és ha magasabbnak méri  vérnyomáscsökkentő kezelés beállítása szükséges. Nem írja, hogy hány éves, de ha középkorú valóban szóba jön az agyi keringési zavar, melynek kezdetben lehetnek bizonytalan, hasonló tünetei. Hasonló panaszokat okozhat még szívritmuszavar vagy vérkeringési probléma is. A tünetek ismétlődése esetén belgyógyászati kivizsgálás javasolt.

        Dr. Jóna Angelika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-10-12 23:04:49; Megválaszolva: 2011. augusztus 10., 17:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: