• Magas pulzus-mit tehetek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves doktor úr! Kérdéssel fordulnék Önhöz! Nekem kb. 2 hónapja derült ki,hogy nyugalmi állapotban is magas a pulzusom, előtte még nem volt ilyen gondom! Voltam kardiológusnál,akik elküldött Holter EKG vizsgálatra! Eredménye a következő lett! 52-170/mins-s fr.tartomány.Fél 8 ill.12 tájban sinustachycardias epizód fr 170/min. Kritikus bradycardia,AV vez zavar,supraventricularis ritmuszavar nem látszott. Elhanyagolható SVES ill. VES tevékenység. ST-T eltérés nem látszik. Ma vittem vissza az eredményt a háziorvoshoz, aki Xanax helyett (mert azt szedtem 1,5hónapig) Tallitont írt 6,5mg-osat!Reggel 1-et kell bevennem! Azt szeretném kérdezni,hogy ez megoldás lehet számomra? Illetve tudna nekem tanácsot adni abban, hogy a gyógyszer mellett milyen tevékenységet végezhetek? Sporttal javítható a magas pulzusszám? (És milyen sporttal?)Mert elég ideges típus vagyok és a háziorvos is stresszre gyanít,amiben egyetértek vele, de szeretném legyőzni az állandó idegeskedést és ezzel együtt a magas pulzusszámot! Kérem segítsen válaszával! Köszönöm! Ágnes Amúgy februárra kaptam időpontot szívultrahangra!Még szeretném azt hozzáfűzni az előzőhöz,illetve kérdezni, hogy gyakran vagyok mostanában úgy,hogy semmi okom nincs rá,de ideges,feszült vagyok,és ilyenkor a pulzusom is magas, ezt a gyógyszer mellett sporttal vagy egyéb terápiával lehet orvosolni? Köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a magas pulzus témában

        Tisztelt Kérdező!

        A leírt EKG alapján szapora szívműködésre való hajlam látszik, melyre nem rossz gyógyszer a Talliton, de ennek elsősorban vérnyomáscsökkentő hatása van, kevésbé ritmuslassító. Talán vannak erre hatékonyabb készítmények is, de gyógyszerneveket nem mondhatok. A gyógyszeres kezelés mindenképpen szükséges. A sport nem használ a szapora szívműködésnek, mivel a mozgás eleve szaporább szívműködést okoz. Az életmódbeli változtatásokkal és a gyógyszerszedéssel kapcsolatosan keressen fel egy kardiológus szakorvost. Az idegesség miatt szedett nyugtatókkal vigyázzon, mert rendszeres szedésük hozzászokást eredményez,

        Dr. Palotás Lehel szívsebész

         

         

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-10-09 23:41:13; Megválaszolva: 2011. augusztus 09., 20:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: