• Laboreredmény: jelent valamit?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szakértő! A segítségét szeretném a kérni a laboreredményeimmel kapcsolatban. A következőkben mutatható ki eltérés: RBC: 4.03 HEMATOKRIT: 0.36 LEBENYES:55.2 CHOLESTERIN:5.94 HDL-CHOL:1.77 TRIGLICERID:0.31 ÖSSZFEHÉRJE:80.4 ALKALIKUS FOSZFATÁZ:39 Ezzel kapcsolatban még amit tudni kell, hogy egy vesével születtem, de ez az egy teljesen egészséges és ellátja a két vese funkcióját. Ezek az eltéréseim évek óta megfigyelhetőek. Nem tudom esetleg jelent-e valmit vagy csak egyszerűen az én szervezetm így működik? A Előre is köszönöm a segítségét!! Major Csilla

        WEBBeteg szakértő válasza a magas koleszterin témában

        Kedves Kérdező!

        Laboreredményeiből a magasabb koleszterinértékre érdemes odafigyelnie. Koleszterinszegény étkezéssel (sertéshús, marhahús, zsír bevitelének a csökkentése, hal, szárnyasok bevitelének a növelése), fizikai aktivitás fokozásával csökkentheti: csak  a küzdősportokat és a sérülés veszélyével járó mozgásokat kell kerülnie, de az úszás pl. nagyon jó lenne. Hogy vigyázzon a veséjére, kerülje a túlzott hús- és sófogyasztást.

        Dr. Jóna Angelika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-10-09 10:54:29; Megválaszolva: 2011. augusztus 09., 14:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: