• Szivbetegség lehet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! 52-éves Nő vagyok.Márciusban egy hirteln rosszullét után/veretékezés ájulásérzés mellkasinyomás/szivizotópos vizsgálatra küldtek aminek az eredménye szószerint:A terhelés után készitett myocardiális ECT-vizsgálat metszetein a septum basisközeli harmadában jelentősen csökkent aktivitásfelvétel látható,mely a nyugalmi vizsgálatnál minimális,elsősorban széli visszatelődést mutat.Antero-septalisan az aktivitásfelvétel inhomogen.VÉLEMÉNY:A szcintigráfiás kép részben Bal Tawaraszár-blokk következményének megfelelhet,a septum basisközeli harmadában azonban nagyrésztirreversibilis ischaemia sem zárható ki.Kardiológusom azt mondta nincs tennivaló.2-féle gyógyszert irt:Carvol,Aspirin-protect ,és szedjem.Az a gondom,hogy változatlanul gyengének érzem magam.Állandóan érzem a mellkasi nyomást,idönként a lapockám alatt szurkál,és néha zsibbad.Nem tudok egy hónapot sem végigdolgozni a naponta jelentkező fájdalmak miatt/forrasztok/.Nem fulladok,hanem nehéz a levegővétel,néha ugy érzem nem jut el a tüdőmig.Voltam tüdőröntgenen,ahol azt irták:A rekesz mélyebben áll,a sinuszok szabadok.A tüdők tranparentiaja fokozott.A sziv alakja,nagysága rendesMárciusban D-Dimer eredmény 525-lett /500 a labor érték/ azt mondták nem értékelhető.Most egy hete megint betegállományba vagyok.Szeretnék már tisztán látni.A szüleim is szivrohamban haltak meg.A Nővéremet 2-hete mütötték szivvel.Kicsit félek.hogy öröklött betegségröl lehet szó.Kérem szépen adjon tanácsot.mi ez?Elnézést a hosszú leirásér.Válaszát megköszönöm.Tisztelettel.M.Éva

        WEBBeteg szakértő válasza a szívkoszorúér, szívbetegség, szívizom témában

        Tisztelt Kérdező!

        A fent leírt vizsgálatok felvetik a koszorúérbetegségnek  kis szívizomterületet érintő lehetőségét, azonban, hogy a szívkoszorúér - betegség kizárható legyen terheléses vizsgálat és is  koszorúérfestés szükséges. A leletek alapján egy korábban lezajlott szívizomkárosodás képzelhető el. A tüdőembóliát az eredmények nem igazolják egyértelműen. Hogy állapotával tisztában legyen, panaszaival ismételten forduljon kardiológus orvoshoz.

        Dr. Palotás Lehel szívsebész


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-10-09 18:27:15; Megválaszolva: 2011. augusztus 09., 13:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: