• Magas pulzus ébredéskor

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr, három- négy napja a a megszokott 100/60-11/70 es vérnyomásértékek mellett 94(ébredéskor)-100-115 (napközben) - ös pulzusszámot mérek. Homlokom szinte szünet nélkül fáj, este alváskor nem érzem , de mikor felkelek, először gyenge majd erősödik a fájdalom, a lábaim gyengék. Ehhez hozzájárul még az is hogy meg vagyok fázva, orrom be van dugulva és több napja orrcseppet használok. Napjaim mostanában elég feszültek, remélem, hogy csak ez okozza a problémát. Ajánlottak hideg vizes borogatást a nyakra ill a mellkasra, pihenést.Ön mit javasolna ? Előre is köszönettel: egy Webbeteg

        WEBBeteg szakértő válasza a magas pulzus témában

        Tisztelt Kérdező!

        Ha tartósan magasabb a pulzusszám (90-100 körül nyugalomban), gyógyszeres kezelést tesz szükségessé, ezért háziorvosának vagy egy kardiológusnak a  felkeresése szükséges. A fejfájás lehet ettől függetlenül jelentkezik. Megfázás, láz esetén szintén lehet szaporább a pulzus.

        Dr. Jóna Angelika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-10-08 23:40:40; Megválaszolva: 2011. augusztus 09., 13:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: