• Mitől ingadozhat a vérnyomás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Dr.Úr/Nő! Az lenne a kérdésem:mitől ingadozhat a vérnyomás?Év elején már voltam teljeskörű szív kivizsgáláson ahol mindent rendben találtak.8 éve kezelnek depresszióval és ez év májusától a klimaxos időszakom is elérkezett! Lehet,hogy ezek egyike a lehetséges ok?Milyen következményei lehetnek a vérnyomás ingadozásnak? Alapjában véve nekem 90/65 ill.100/70 körüli szokott lenni,de mostanában 140/80-ig is felmegy,aztán rövid időn belül visszaáll,de ilyenkor nagyon rosszul érzem magam! Köszönöm válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a vérnyomás témában

        Tisztelt Kérdező!

        A kor előrehaladtával általában a vérnyomás emelkedik, amely az Ön által említett okokon kívül is kialakulhat. A klimax idején egyébként is előfordul vérnyomás-ingadozás, hiszen a hormonrendszer változása is befolyásolhatja a vérnyomást.

        Dr. Jóna Angelika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-10-08 23:32:26; Megválaszolva: 2011. augusztus 09., 13:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: