• Hogyan kell szednem vízhajtót és a Káliumot

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Ma írták fel első alkalommal a Furon 40 mg vízhajtó tablettát és a Kálium-R tablettát. A Furonból egyet kell bevennem reggel, de mikor kell bevennem a Káliumot és mennyit, ezt elfelejtettem az orvosomtól megkérdezni. A betegségem, hogy mindkét alsó lábszáramban a mélyvénás keringés nem jó, el van szineződve és időnként kisebesedik, megdagad. Kérem mielőbbi válaszát, tisztelettel Túri Barnabásné

        WEBBeteg szakértő válasza a vízhajtó tabletta témában

        Tisztelt Kérdező!

        Általában 1 tabletta Furosemidhez 2 tabletta káliumot javasolnak, mivel a Furosemid káliumvesztést  okoz. A káliumot reggel és este vegye be.

          Dr.Jóna Angelika                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-09-20 22:52:29; Megválaszolva: 2011. augusztus 08., 08:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: