• Érszűkület

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Érszűkületem van az alsó végtagon,és vísszerem is van,azt szeretném kérdezni mi a külömbség a két betegség között.

        WEBBeteg szakértő válasza a érszűkület témában

        Tisztelt Kérdező!

        Az érszűkület az alsó végtag verőereinek (artériáinak) érelmeszededés általi vérellátási zavarát jelenti, amikor a végtag nem kap elegendő vért. A láb hüvös tapintatú, fázékony, gyakran görcsös fájdalom jelentkezik bizonyos távolság megtétele után. A visszeresség a láb visszereinek (vénáinak) pangás okozta tágulata, illetve ilyenkor az azokban levő billentyűk nem záródnak jól.  Egy idő után nehézláb-érzést, zsibbadást, lábdagadást, súlyos esetben lábszárfekélyt okoz.

        Dr. Jóna Angelika


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2008-09-15 23:43:13; Megválaszolva: 2011. augusztus 05., 13:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: