• WPW szindróma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt dr. úr/nő. 31 éves nő vagyok és még 18 éves koromban diagnosztozálták a WPW szindrómát nálam. Eddig nem is nagyon volt proglémám ezzel a betegséggel, tudtam hogy van, és megpróbáltam kezelni amikor rohamok jöttek rám légzéstechnikával. Szerencsére eddig nem sűrűn fordult elő. Viszont most úgy 3-4 hónapja egyre többször jelentkeznek a problémák. Többször érzem a nyomást a mellkasomban, és egyre többet előfordul a szapora szívverés. Nem végzek megerőltető munkát irodában dolgozok a számítógép előtt. Néha úgy érzem ki akar ugrani a szívem a helyéről, mintha egy veréb lenne a mellkasomban. Most már többször rohamba megy át, ilyenkor hányingerem lesz, elkezdek szédülni és hirtelen azt érzem nem kapok levegőt... szaporán kezdek el lélegezni és a fejemben lüktet a szívem. Ilyen rohamok után teljesen letaglózva érzem magamat, és nagyon nehezen tud visszatérni a szívem a normális szívveréshez. Azt vettem észre hogy ha megerőltetem magamat (dombon megyek, lépcsőt mászok)már a torkomban van a szívem és levegőért kapkodok és csak egyre rosszabb... Soha semilyen gyógyszert nem kaptam rá, azt mondták hogy még fiatal. Igazán kivizsgálni sem vizsgáltak. Lehetséges valamilyen gyógyszer erre a beteségre ami javítana, miért rosszabbodik, és hol lehetne egy teljes szív kivizsgálást kérni? Válaszukat előre is köszömön Tisztelettel: betty

        WEBBeteg szakértő válasza a WPW-szindróma témában

        Kedves Kérdező!

        Ha valóban helyes az Ön diagnózisa, panaszainak oka az, hogy a szívben bizonyos ingerképző központokból kórosan gyorsan vezetődnek ingerületek a szív kamráihoz, sokkal szaporább pulzust létrehozva ezáltal a normálisnál. Ilyen túlságosan gyors pulzusnál a szív nem tud vérrel telítődni, ezért fulladás, rossz közérzet, akár ájulásszerű rosszullét is előfordulhat. Sajnos csupán gyógyszeresen nem lehet az okot megszünteteni, ezeket a kóros ingervezető nyalábokat elektrofiziológiai módszerekkel lehet megszakítani, elroncsolni. A megoldás tehát: a területileg illetékes elektrofiziológiai szakrendelés felkeresése.

        Dr. Palotás Lehel szívsebész


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-09-09 22:46:07; Megválaszolva: 2011. augusztus 05., 10:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: