• Systoles zörej

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! Én 26 éves nő vagyok, gyermekkorom óta systoles zörejem van. Az orvosom szerint enyhe, de a kor előrehaladtával komolyodhat a probléma. Milyen élettani hatásai vannak? Okozhat e kerinkési problémát? Milyen tünetei vannak ha már súlyosbodik? Úgy tudom műtéttel orvosolható ez a probléma, de mivel jár ha valaki nem vállalja a műtétet? Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel Kriszti

        WEBBeteg szakértő válasza a szívzörej témában

        Kedves Kriszti!

        A szívzörej egy fizikális vizsgálaton észlelt tünet. Nem maga a betegség, csak egy következmény. Több probléma is állhat egy systols zörej hátterében. Leggyakoribb oka az aorta billentyű szűkület vagy a mitrális(kéthegyű) billentyű elégtelensége, valamint pitvari és kamrai sövényhiányok.

        A zörej nagysága utalhat a mögötte álló elváltozás nagyságára, de az okot képalkotó műszeres viszgálatokkal lehet mgerősíteni vagy kizárni. Tehát először  diagnózist kell felállítani, és csak utána lehet nyilatkozni a probléma okáról és megoldási lehetőségeiről.

        Dr. Jóna Angelika

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-09-04 21:51:05; Megválaszolva: 2011. augusztus 05., 08:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Szavazzon Ön is, kié legyen Az év praxisa a Kárpát-medencében cím!
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó