• Normális a pulzusom?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Nem tudom, hogy a nyugalmi állapotban rendszerint mért 49-53 körüli pulzusérték okozza-e, hogy gyakran érzem magam álmosnak, levertnek, néha még a "fejem is leesik" az íróasztalnál ülve. Esetenként a bal oldalamon érzek egyfajta nyomó, szorító, zsibbadó érzést. A vérnyomásom 140-145/85-95 körül mozog. Amikor magasabb a pulzusom, frissebbnek érzem magam. Irodában dolgozom, sanos a kelleténél kevesebbet mozgok, de nincs rajtam túlsúly. Érzem, hogy többet kell mozognom, mert gyenge a kondícióm. (Nem dohányzom, nem kávézom.)Csak ezzel vannak összefüggésben a tüneteim, vagy lehet más is a háttérben?

        WEBBeteg szakértő válasza a alacsony pulzus témában

        Tisztelt Kérdező!

        Az alacsony pulzus okozhat fáradékonyságot, álmosságot. Az emelkedettebb vérnyomása miatt sószegény étrend javasolt. Ha így sem csökken a vérnyomás, gyógyszeres kezelés válhat szükségessé. Ha lehetősége van rá, 1 héten keresztül naponta háromszor mérje meg vérnyomását, hogy háziovrvosának, szükség esetén kardiológusnak meg tudja mutatni.

        Dr. Jóna Angelika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-09-04 21:41:52; Megválaszolva: 2011. augusztus 05., 08:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: