• Koleszterin

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 36 éves 162cm és 75 kg-os nő vagyok. Rutinvizsgálatom kiderült, hogy a koleszterinszintem elég magas: (7,9) Az orvos gyógyszeres kezelést írt fel. Elkezdtem diétázni, gyógynövényteát iszom és törekszem 8-10 kg testsúlycsökkenést elérni. 3 hónap múlva kell visszamennem ellenőrzésre. Kérdésem, ártok-e a szervezetmenek ha ebben a 3 hónapban nem szedem be a felírt gyógyszert, hanem betartva a diétát és rendszeres mozgással, próbálom a koleszterinszintemet csökkenteni. Várom válaszát. Köszönettel M. Mónika

        WEBBeteg szakértő válasza a koleszterin témában

        Kedves Kérdező!

        A 7,8 mmol/l feletti koleszterinszint az érrendszeri betegségek kockázatát több, mint háromszorosára növeli, ezért nem várható csupán a diétától és a rendszeres mozgástól a koleszterinszint normalizálódása. Ezek azon betegeknél használhatnak , akinek a vérzsírértékei csak mérsékelten emelkedettek.

        Dr. Jóna Angelika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-09-04 21:21:07; Megválaszolva: 2011. augusztus 05., 08:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: