• Érrendszeri betegség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! A kérdésem annyi lenne hogy 1 hónapja azt vettem észre hogy a kezemet nyugalmi helyzetbe tétel után érzem a kézfejemben a vérkeringés lüktetését.3 éve keményen sportolok(testépítés) mindenféle kiegészítő nélkül (csakis creatin időközönként) a probléma ide vezethető vissza? A múlt hetekben megállapítottak nálam egy nyaki bordát miszerint visszavezethető rá a kézfej zsibbadása.Én ekkor időnként előugró mellkasi szúró fájdalom panaszával mentem orvoshoz.Voltam EKG-n, ott minden tökéletesen rendben volt, és akkor küldtek el mellkasi röntgenre ahol állapították meg a nyaki bordát.A következő hónapban megyek szívultrahangra de háziorvosom azt mondta hogy teljesen feleseges mivel tuti hogy a nyaki bordám okozza a tünetet. Kérem szíves válaszát hogy miért érezhetem én a kézfej lüktetését,mikor (énszerintem) régen, ezt nem tapasztaltam.KÖszönöm válaszát. Üdvözlettel.

        WEBBeteg szakértő válasza a lüktetés témában

        Tisztelt Kérdező!

        Nagy valószínűséggel a nyaki borda okozza a kézfejben a lüktetést. Szív- billentyű betegség is okozhatna ilyen panaszt, de ez nemcsak a kézfejben okozná a lüktetés érzését, és nem tudna 3 éve keményen sportolni vele. A szív ultrahang vizsgálat ezt meg tudja erősíteni vagy kizárni.

        Dr. Jóna Angelika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-09-01 22:33:27; Megválaszolva: 2011. augusztus 05., 07:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: