• Hasi aorta falában igen kiterjedt meszesedés.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt DoktorNő/Úr! Eltünt a kérésem, melyet az előbb fogalmaztam meg. Megpróbálom újra. Nem kaptam erre a meszesedésemre gyógyszert, a pirinérzékenységem miatt. Az orvos a gyógynövényboltba irányított. Ott Omega 3 olajat és Bilobil készítményt ajánlottak. Segítenek ezek a készítmények a meszesedésemen? Van más segítség, vagy mit tehetnék ellene? /58 éves nő vagyok, 53 kg, alacsony vérnyomású./ /A mozgásszervi problémámat egy másik levélben tenném fel./ Köszönettel: Mária58

        WEBBeteg szakértő válasza a érelmeszesedés témában

        Kedves Mária!

        Az érelmeszesedés gátlásában fontos a telített zsírsavak bevitelének a csökkentése, és ennek egyik része a telítetlen zsírsavak bevitelének a növelése, amelyet az Omega 3 olaj tartalmaz. A Bilobil a szellemi frissesség megőrzését, a memória javítását segíti,de  szédülés, fülzúgás esetén is jó. A dohányzás és  a bőséges étkezések kerülése szintén hasznos. Naponta 4-5 alkalommal kisebb  mennyiségű ételt fogyasztása javasolt.

        Dr. Jóna Angelika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-09-03 09:51:18; Megválaszolva: 2011. augusztus 04., 14:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
      • Hirdetések
      • Infografika és videó