• Sziv CT vizsgálat

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor ˝Nő.ÚR˝.Azzal kérdésel fordulok önhöz mert aDg,Magasvérnyomás és Pitvarfibrillation,Magaspulzus 110-170,A hasiaortába 6cm tágula találhato kérhetek.a kardiológustol sziv CT vizsgálatot Várom válaszát Tissztelettel Klotz László

        WEBBeteg szakértő válasza a CT vizsgálat témában

        Tisztelt Kérdező!

        A magas vérnyomás, a magas pulzusszám és pitvarfibrilláció miatt CT vizsgálat nem indokolt. A hasi főverőér tágulata miatt jöhetne szóba mellkas CT-vizsgálat, illetve annak tágulatának ellenőrzésére és utánkövetésére.  Ezek a vizsgálatok nagyon drágák és orvosi javaslatra készülnek, ha  szakmailag felmerül az indok a szükségességére. Az aorta tágulatai magukban hordhatják a tovább tágulás  és egy bizonyos méret (6 cm fölött) a szétrepedés veszélyét is. Ezeket az ellenőrző vizsgálatokat érsebész szakorvos rendeli el, és hozzá kell visszajárni bizonyos időközönként ellenőrzésre.

        A hasi verőér tágulatait inkább hagyományos módon kezelik: vérnyomás-beállítás, nagyobb erőkifejtés kerülése. Ha növekedést mutatna a tágulat, sebészi kezelés jön szóba. Hogy a  szivet és a főverőér szív felé eső szakaszát kell-e vizsgálni, azt bízza kezelőorvosára.

        Dr. Palotás Lehel szívsebész


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-08-21 21:53:46; Megválaszolva: 2011. augusztus 04., 10:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó