• Szaladó szív

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. "Nő","Úr"! Egy éve lettem figyelmes arra, hogy fizikai terhelés során, hirteln mozdulatoknál, valamint le és felhaljlás esetén spontán beidult a szivem. Ilyenkor 120-170 közötti pulzusszámokat mértem, amikor a vérnyomást is megtudtam mérni akkor 140/90 körül volt. Általában a vérnyomásom 120/80. Készült EKG, szívultrahang, pajzsmirigy ultrahang és vérvizsgálat, és egy teljes vérvizsgálat. Háziorvosom szerint, a leletek alapján minden rendben van, reflex eredetü lehet. Viszont a panaszok továbbra is fentálnak. Ilyenkor romlik a közérzetem , különösebb fájdalmat nem érzek, és elöfordul hogy ki ver a viz, vagy gombócot érzek a torkomban. Olvastam hogy a nyaki csigolya rossz elhelyezkedése is okozhat ílyet. Van mikor a kéz és lábfejeknél zsibbadásszerü bizsergést érzek, és előfordul hogy a jobb lában sok állás, de még fekvő helyzetben is, elérzéstelenedik. A gerincem a lapockák között egy ponton gyakran fáj, és sokszor érzek feszülést a hátamban mintha meg lenne huzódva. A röngen csak enyhe kopást mutat a 3-dik csigolyánál. . Mi az ön véleménye ? Lehet a panaszok között összefüggés ? Mit javasol ? Mit lehet tenni ha már felgyorsult a szívverésem hogy a lehető legrövidebb időn bellül visszaáljon normálisra. Egyébként 46 éves erős izomzatu férfi vagyok, nem dohányzom, alkoholt csak alkalom szerüen, kávé napi 2-3. Sokat mozgok, korábban sportoltam. Köszönöm Válaszát K.L.

        WEBBeteg szakértő válasza a magas pulzus témában

        Kedves Kérdező (K.L.)!
         
        Szapora szivverései lehetnek ún. supraventricularis ritmuszavarok, amit Holter EKG-val lehet kimutatni. Ha ritmuszavara gyakori, akkor kérni kell kardiológiai szakvizsgálatot ismételten. 46 éves férfiként gondolom sok stressznek van kitéve, emiatt a lapockaközti fájdalmak akár koszorúér-betegséget is jelezhetnek, mozgásszervi eredet mellett.
        Tehát javasolt ismételten kardiológiai vizsgálatot kérni, szükség esetén reumatológiai és neurológiai szakvizsgálat is szóba jön.
         
        Tisztelettel: 

         Dr. Bíró Csaba István kardiológus-belgyógyász


         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-08-16 23:41:14; Megválaszolva: 2011. augusztus 04., 08:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: