• Mit mutat a leletem?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Egy véletlen vérnyomásmérés alatt észrevettem hogy a per értékem alacsony, ezért rendszeresen mérni kezdtem, az értékek:123/51,126/41,102/54,123/46,120/52,134/46,112/51 A háziorvos vérvételre küldött aminek az eredményei a következők: vörösvérsejt süllyedés: 3mm/h protrombin(INR): 1,06 Protrombin idő : 9,50 s GOT: 22 U/L GPT: 21 U/L Gamma GT: 15 U/L Össz. bilirubin: 12,6 Direkt bilirubin: 2,3 Karbamid: 5,6 Kreatinin: 84,0 eGFR: >60 Húgysav: 261 umol/L Glükóz: 5,5 mmol/L Nátrium: 140 mmol/L Kálium: 4,6 mmol/L Klorid: 103 mmol/L C reaktív protein: 1,33 mg/L Koleszterin: 3,60 mmol/L Trigliceridek: 1,06mmol/L HDL koleszterin: 0,82 mmol/L Vas: 27,6 umol/L Transzferrin: 2,5 g/L Transzferrin telítettség: 43% Teljes vaskötő kapacitás: 63,8 umol/L Ferritin: 179,1 ug/L TSH: 1,056 mIU/L Fehérvérsejt: 6,2 giga/L Neutrofil: 3,64 giga/L Limfocita: 1,84 giga/L Monocita: 0,63 giga/L Eozinofil: 0,05 giga/L Bazofil: 0,03 giga/L Neutrofil: 58,80% Limfocita: 29,70% Monocita: 10,20% Eozinofil: 0,80% Bazofil: 0,50% Vörösvérsejt: 5,9 Tera/L Hemoglobin: 173 g/L Hematokrit: 0,52 L/L MCVC: 88,3 fl MCH: 29,3 pg MCHC: 332 g/L RDW-SD: 39,6 fl Trombocita: 204 Giga/L MPV: 12,1 fl Kérem szíveskedjen leletem értékelését! Várom válaszukat! Köszönettel : László

        Dr. Molnár Dóra válasza a vérnyomás témában

        Kedves Kérdező! A diasztolés vérnyomás (2. érték) valóban alacsonyabb, de ez még nem feltétlenül jelent betegséget. Szívultrahang vizsgálat indokolt annak ellenőrzésére, hogy a szív, és a nagyerek körül minden rendben van-e. A vörösvérsejt szám magasabb a normálnál, ennek ellenőrzése, és szükség esetén további vizsgálata is javasolt. Háziorvosával mindenképpen egyeztessen a további vizsgálatok ütemezéséről, illetve el tudja Önt látni a szükséges beutalókkal. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra

        Kérdés: 2018. március 23., 18:42; Megválaszolva: 2018. március 27., 21:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: