• Szívprobléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Nekem 5 hete időnként fáj a mellkasom. Ezalatt az idő alatt voltam kb 5x EKGn, voltam mellkas röntgenen, egy sürgőssegi vérvételen ami a szívbetegséget nézi. Ezek negatívak lettek. Viszont azt mondták a bal kamrám az nagyobb. Vérnyomásom általában 130/85-90. És az időnkénti mellkas fájáshoz társult most egy bal lapocka alatti és egy váll kar fájdalom. Amit szintén hol érzek hol nem. Voltam vele orvosnál azt mondta izomhúzódás. Ma olyan volt hogy előre dőltem és megszédültem és hirtelen hányingerem lett. Teljesen megijedtem. Azt szeretném kérdezni hogy ezek a vizsgálatok kizárták e azt hogy nekem koszorú ér betegségem lenne? 24 évesen kell aggódnom ilyen miatt? Köszönöm válaszát! Tisztelettel

        Dr. Molnár Dóra válasza a mellkasi fájdalom témában

        Kedves Kérdező, nem jellegzetesek a panaszok koszorúér betegségre, ráadásul ebben az életkorban rendkívül ritka az érelmeszesedés okozta koszorúér szűkület. Érdemes lenne 24 órás vérnyomás illetve EKG monitorozással ellenőrizni a vérnyomás, valamint a szívritmus egésznapos alaklulását, mivel időszakosan magasabb vérnyomás, vagy estleg ritmuszavar is állhat a panaszok hátterében. A bal kamra nagyobbodás oka többféle lehet, mindenképpen kell ellenőrizni a későbbiekben is. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. MOlnár Dóra, kardiológus


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra

        Kérdés: 2017. december 05., 21:32; Megválaszolva: 2017. december 06., 22:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
      • Hirdetések
      • Infografika és videó