• Mellkasi panaszok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Augusztus végén kezdődtek a panaszaim mikor is reggel arra keltem hogy tompa szúrást érzetem egy ponton a mellkasom bal alsó oldalán. Még aznap elmentem a háziorvosomhoz aki beutalt a kardiológiára ahol csináltak EKG-T és szívultrahangot majd a Doktor úr megállapította hogy semmi baja a szívemnek, és Atipusos melkasi panaszok váltották ki a tüneteket! Kicsit megnyugodtam és folytattam az életemet tovább majd rá 1-2 hétre elkezdtem figyelni a szivritmusomat (nem tudom miért) de kicsit gyorsnak találtam és onnantól kezdve figyelgettem és féltem hogy vajon mi lehet a bajom! Egyik nap megint tompa szúrást, kicsit bizsergő érzést éreztem akkor a mellkasom közepén egy ponton és nagyon megijedtem néha elmúlt néha vissza jött ha elmúlt akkor olyan érzésem volt mintha nem kapnék normálisan levegőt és enyhe nyomást éreztem a mellkasom alján a gyomorszájam felett! Az nap elmentem a sürgösségire ahol 5 órát töltöttem, csináltak 1 EKG-T 3 VÉRKÉPET ÉS 1 VÉRGÁZT és egy MELLKAS RÖNGENT Majd a többi leletemel együtt kizárták a kardiovasculáris történéseket, nagyon ideges voltam és a vérnyomásom magas volt arra kiírtak 5 mg Bisoprolol Rathiopram tablettát napi felet! Az egészben az érdekesség az hogy mióta szedem az ORVOSNÁL hangsúyozom az ORVOSNÁL ahol másnak magasabb vérnyomást mérnek nekem ott mindig normális 125/70 - 135/75 között szokott lenni itthon meg mindig magasabb 130 - 140 között szokott lenni. Lehet hogy az orvosnak rossz a vérnyomás mérője vagy rosszul méri? már ilyenekre gondolok... A panaszaim nagyon változók mostanában, ma például egy olyan panasz érkezett hogy ritkán mikor veszem a levegőt egy szúrást érzek egy pillanatra a mellkasom bal oldalán majdnem a bordáknál, lehet valamit nem vettek észre a vizsgálatokon? Azt az enyhe nyomást a mellkasom allján mostanában is szoktam érezni,olyankor arra gondolok hogy lehet már nagyon régóta magas volt a vérnyomásom és a koszorú erem már elzárodott? vagy lehet valami szívbetegségem? ami azóta kialakult? vagy max egy évem van hogy legyen valami komoly! lehet annyit streszelek ezen hogy infarktusom lesz. Ilyen kétségek közt vagyok doktornő és folyamatosan figyelem az életjeleimet ma is a sürgősségie akartam menni emiatt... Kérem adjon tanácsot vagy ön szerint mitől lehetnek ezek a panaszaim? A választ előre is köszönöm!

        Dr. Molnár Dóra válasza a mellkasi fájdalom témában

        Kedves Kérdező! Először is nyugodjon meg, nincs baj a szívével a fentiek alaján. A vérnyomás értéke sok tényzőtől függ, lehet hogy az orvosnál nyugodtabb, mert biztonságban érzi magát, otthon pedig szorong, ezért magasabbak az értékek. Egyébként a vérnyomás és pulzus változás tisztázására 24 órás vérnyomás minitoros, esetleg 24 órás EKG (Holter) vizsgálat jön szóba. A koszorúerek elzáródása valószínűtlen, a sürgősségi osztályon kimutatták volna, ha erre gyanu van. A gyomorszáj környéki fájdalmat még okozhatja gyomorsav túltengés, vagy reflux útján a nyelőcsőbe kerülése. Figyelje meg, hogy étkezéssel mutat-e összefüggést. Konzultáljon erről háziorvosával. A panaszok hátterében a szorongás okozta sztresszhormon kiáramlás áll részben, érdemes lenne pszichológus segítségét igénybe venni. Pánik betegség is kialakulhat. Ezt már sokszor csak gyógyszeresen lehet kezelni. Jobbulást kívánok! Dr. Molnár Dóra, kardiológus


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra

        Kérdés: 2017. október 06., 18:21; Megválaszolva: 2017. október 06., 20:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: