• Judit pulzus

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Pánikbeteg vagyok erre szedek is gyógyszert citapram 20mg rilex reggel 1.825mgot, délbe 1.825mgot este 1,25mg. voltam minden kivizsgáláson a szivem egészséges a vérnyomás jó. De napközbe ha leülök vagy lepihenek kicsit rögtön 56,60 a pulzus este pedig tv nézés közben akár 50re is lemegy. Terhelésre emelkedik. Ha mozgok kapálok stb felmegy 80 ra is, van hogy 70 75 is . Idegességre is emelkedik picit. De amint leülök rögtön 60 57, este meg 50 is van tvzés közben, amikor fekszem. Nem túl kevés ez? Nem lesz bajom? Nem áll meg a szivem? Másnak is van hogy 50körüli s nyugalmi pulzusa? Épp hogy leülök már 5perc mulva mérem és 56 60. Normális ez? Ha mozgok meg dolgozok fentebb megy de hamar visszaáll erre az értékre. Amikor meg 50 köré megy magyon félek hogy megáll vagy elájulok vagy vmi baj lesz. Egész nap méregetem és ezen stresszelem magam hogy nagyon alacsony... félek nagyon hogy ez nem egészséges és hogy megáll a szivem 26éves vékony anyuka vagyok. Meü skarom így nevelni a kislányom, meg félni. Remélem, sikerül megnyugtatnia,hogy feleslegesen parázok és méregetem. Teljesen ráparáztam erre. Ha orvos mondaná, hogy ezek jó értékek . megnyugodnék. Remélem, nem lesz baj és nem alacsony és nem áll meg a szivem. Kérem szives válaszát.

        Dr. Molnár Dóra válasza a alacsony pulzusszám témában

        Kedves Judit! Nyugodjon meg, az teljesen normális, hogy nyugalomban alacsonyabb, terhelésre, stresszre magasabb a pulzus. Egészséges fiatalok pulzusa így változik. Ráadásul, ahogyan írja, ön sokat mozog, kapál is, a fizikai aktivitást jól bírja, ez kimondottan jól működő szívre utal. Szívmegállásnak nem ezek a paraméterek a jelei. Ha a fentiek ellenére továbbra is szorong, beszéljen a pszichiáterével! Ne méregesse a pulzust, inkább élje át a sok örömteli pillanatot a kislányásval. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra

        Kérdés: 2017. október 03., 21:27; Megválaszolva: 2017. október 09., 21:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: