• Szív jellegű panaszok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot kívánok. Olyan kérdésem lenne hogy márciusban voltam szív ultrahangon. Ott azt mondták a szív billentyűk elvannak vékonyodva és a szív vitorla is elvan vékonyodva.Gyógyszert nem kaptam.Csináltak másnap 24órás vérnyomás/ekg mérést. Elvileg semmit nem mutatott ki, gyógyszert nem kaptam. Megjelentem a háziorvasnál ezekkel a papirokkal,elolvasta és"kész".Viszont mindezek ellenére a mell alatt napi szinten párszor szúró, fájó érzés szokott lenni, társul hozzá felkar zsibbadás/arc enyhe bizsergő érzés. Járjak ennek a dolognak tovább,csak ne kardiológiai úton? Ha igen akkor milyen úton? Vagy hadjam ennyibe hogy se a kardiológiai se a háziorvos nem tesz semmit és tanuljak meg ezzel az "érzéssel" együtt élni? (Voltam gerinc röggenen,semmit nem találtak, voltam nyaki csigolya röggenen,enyhe porckopás van ami nem indokol gyógyszer vagy fizikoterápiás kezelést) Köszönettel.: Brigitta

        Dr. Molnár Dóra válasza a szív ultrahang témában

        Kedves Kérdező,szerencsére súlyos betegséget nem igazoltak az elvégzett vizsgálatok! A vékony billentyű az egészséges, a vastag a nem megfelelő. Mivel nem írt részletes leletet így a fentieket ennél jobban nem tudom értelmezni. Mellkasi fájdalmat okozhat több probléma is, enyhe gerincferdüléstől a mellhártya gyulladáson át a nyelőcsőbe kerülő gyomorsav is. Igen gyakori fiataloknál, sok üléssel járó tevékenység mellett a nem megfelelő testtartás, ennek következtében görcsössé váló gerinc melletti izomzat, amely sokszor áll a háti, mellkasi fájdalmak hátterében. Mélyhátizom-erősítő torna hasznos lehet a tünetek enyhítésében. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra

        Kérdés: 2017. szeptember 20., 16:06; Megválaszolva: 2017. szeptember 20., 22:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: