• normális vérnyomás érték

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Azt szeretném megkérdezni, hogy ha nekem reggelente a mért vérnyomásom 139/59 - ez mit jelent? Van-e okom aggodalomra? Válaszát köszönöm, üdvözlettel: Takács György., [email protected]

        Dr. Molnár Dóra válasza a magas a vérnyomás? témában

        Kedves Kérdező, a szisztolés (első) érték a normál felső határán van, érdemes lenne többször ellenőrizni, a nap többi időszakában is. A szisztolés és diasztolé (második érték) közötti nyomáskülönbség a szokásosnál magasabb. Vezessen vérnyomás naplót, segíti a tisztánlátást, és háziorvosa is megfelelő döntést tud hozni a további teendőket illetően. Ismételten 140Hgmm feletti érték esetén mindenképpen van teendő. Addig is, kerülje a túlzott konyhasó fogyasztást. Törekedni kell az optimális testsúly elérésére és a rendszeres testmozgásra. Nem tudom, hogy mikor volt általános szűrővizsgálaton, életkorát figyelembe véve egy családorvosi vizsgálat, EKG, laboratóriumi vizsgálat, valamint urológiai ellenőrzés évente javasolt. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra

        Kérdés: 2017. augusztus 11., 10:09; Megválaszolva: 2017. augusztus 12., 20:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: