• Pszichés problémáim lehetnek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A nyáron kétszer jártam kardiológián magas pulzus miatt. Csináltak ultrahangot és ekgt,szervi problémát nem találtak, enyhe mitralis prolapsus, de azt mondták ez nem ritka vékony nőknél, egy ev múlva kontroll. Kaptam pulzuscsökkentő gyógyszert( Ivabradin anpharm,azt mondta az orvos mivel alapból viszonylag alacsonyabb vérnyomásom van,100-110/60-70, így nem bétablokkolót ír) melyből napi 2x2.5 mgot kell bevennem. A pulzusom viszonylag helyreállt, nincsenek nagyobb kilengesek, a közérzetem viszont nem javult. Az utóbbi időben fáj a bal felkarom, a fejem, főleg bal hátul és a bal szememnél, és a derekamba és a nyakamba is időnként belenyilal fájdalom. Mióta kiderült ez a "szívproblémám" folyamatosan aggódok, alvásproblémáim vannak, félek, hogy valami komolyabb bajom lehet, akár valamilyen infarktus. Vajon ezeket a tüneteket már csak az agyam képzi a félelmeim miatt, esetleg az időjárás változás is közrejátszik? (Napi 2-3 liter folyadékot fogyasztok)

        Dr. Molnár Dóra válasza a mitralis prolapsus témában

        Kedves Kérdező, bár kérdés nincs, de megnyugtatnám, nincs ijedtségre ok. A gyógyszer valószínűleg elhagyható lesz, de érdemes lenne pszichológussal is beszélni a helyzet megfelelő kezelése érdekében. A szélsőséges időjárás sokaknál okozhat tünetet, de a jelentős stressz, amelyet az állapota miatt érzett aggódás okoz, is rontja a helyzetet. A stressz, szorongás csökkentése mindenképpen szükséges a jó közérzet eléréséhez. Rendszeres testmozgás - pl. séta, tánc, úszás- sokat segíthet a tünetek megszüntetésében. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra

        Kérdés: 2017. augusztus 09., 20:17; Megválaszolva: 2017. augusztus 16., 22:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: