• Magas vérnyomás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Olyan kérdésem lenne hogy mint két karomon elkezdtem mérni a vérnyomásom és a jobb karomon mindig magasabb.Bal karomon általában 120 és 130 közötti az érték a jobbon viszont 130 és 140 de inkább 135 és 140 közötti.Most akkor melyik a jó? Viszont a jobb karomon mindig jobban megszoritja a mandzsetta a karom.32cmes a karom és a mandzsetta méret pedig 22-32cmig jó.Már kicsi lenne és ettől mérne többet vagy már akkor ez magas vérnyomás?Mert a leìrásban azt írja hogy otthoni mérésnél a 135 már magas.(Omron M2) Előre is köszönöm a válaszát.

        Dr. Molnár Dóra válasza a vérnyomás témában

        Kedves Kérdező, jó lenne tudni, hogy mérési sorrendtől függetlenül is fennáll-e a különbség. Valóban fontos a megfelelő mandzsetta méret is, ha kicsi, akkor nem lesz korrekt a mérés. Egyébként a 135-140 Hgmm körüli érték valóban optimális feletti, további teendőkről szakvizsgálat után lehet dönteni. (Fizikális vizsgálat, EKG, laboratóriumi vizsgálatok stb.) Háziorvosát keresse fel a további lépések megbeszélésére. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra

        Kérdés: 2017. július 29., 17:38; Megválaszolva: 2017. augusztus 03., 16:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: