• echo és terhelés EKG

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tiszetlt Doktornő ! Most kaptam meg a válaszát,melyet köszönök.A leletekkel kapcsolatban a terheléses EKG jelentése érdekelne,mert arról nem irt.Kérném szépen legyen kedves valamit mondani róla. A Kálium szintet kérdezte meg a magnéziumot:A kálium 4,60 a magnézium: 0,90 volt. Agyógyszerekkel kapcsolatban kérdezném,hogy a Magnerotot mindig szedni kell most már ? Az Eliquis véralvadásgátlóval kapcsolatban kérdezném:Megyünk esküvőre,az Eliquis-t reggel 8-kor és este 8 -kor szedem.Az lenne a kérdésem,hogy emellett nem szabad soha egy kicsi alkoholt sem fogyasztani ?Születésnapja is lesz az unokámnak,és nem merek koccintani velük.Mennénk egy műsoros estre is,ahol közben 1 dl-borral kinálják az embert és ez is este van.Akkor most már soha nem szabad innom.Nem vagyok iszákos,de vannak olyan alkalmak,melyeken 1 dl bort szivesen meginnék a többiekkel, De ettől sokkal jobban izgat az Echo ill. aterhelésen lelet,melyet gondolm Ön is lát.Az előző kód alapján. Tisztelettel várom válaszát !Szép estét kivánok !

        Dr. Molnár Dóra válasza a leletek értelmezése témában

        Kedves Kérdező, mint előző válaszomban írtam, egyértelmű, súlyos koszorúér szűkületre utaló kóros eltérést NEM mutatnak a vizsgálatok- sem a szív ultrahang lelet, sem a terheléses EKG. A vérrögösödés gátló kezelést a korábbi pitvarfibrilláció miatt szedi, de most hosszabb pitvari ritmuszavar nem volt a Holteren. A kamrai extraszisztolék oka sokféle lehet, a kissé nagyobb szív- ezt mutatja a szív ultrahang-, vagy esetleg szívizom vérellátási zavar is fokozhatja a ritmuszavar kialakulásának kockázatát, ezért kellenek esetleg a további vizsgálatok. A 4 ütésből álló kamrai csoport nem a legsúlyosabb formájú ritmuszavar, nyugodjon meg. Az jó hír, hogy az ionszintek normál tartományban vannak. Eliquis mellett 1 dl bor elfogyasztása nem tilos. A kezelést illetően továbbiakat vizsgálat nélkül nem mondhatok. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra

        Kérdés: 2017. július 23., 15:42; Megválaszolva: 2017. július 23., 17:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: