• Alacsony pulzus

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Márciusban volt egy rosszullétem, szédültem, elmosódottan láttam, és zúgott a fejem, de eszméletvesztésem nem volt. Otthon történt, miután jobban lettem megmértük a vérnyomásomat. A vérnyomás normális volt, 110/69, viszont a pulzus 47-es volt. Ilyen rosszullétem volt még egy egy héten belül. Azóta nem volt rosszullétem. A háziorvos beutalót adott kardiológiára, ahol EKG-t csináltak és szívultrahangot. Minden normális volt, csak mitrális prolapsust találtak, de azt mondta a doktornő, hogy az nem igényel kezelést. Azóta többször mérem a vérnyomásomat és normális 120-130/70-80-as vérnyomás mellett szinte mindig 60/ perc alatt pulzust mérek. Nincs rosszullétem, de állandóan fáradt vagyok, bármilyen hirtelen fizikai megterhelésre gyorsan kifáradok, példáaul néhány méter futás után teljesen elfáradok, ugyanakkor gyalogolni hosszan tudok, abban nem fáradok el, de az állandó fáradtságot érzek. Mióta tartósan meleg van, úgy érzem, hogy rosszabbodott a fáradtságérzet, és egyre többször alatti pulzust mérek. A fáradtságon kívül más panaszom nincs, illetve annyi, hogy néha azt érzem, mintha "nehéz"lenne a mellkasom, semmi más panaszom nins. Kérdésem tehát az lenne, hogy az állandó fáradtság lehet-e az alacsony pulzustól, illetve, hogy a negatív vizsgálatok ellenére szükséges lenne-e még valamilyen más vizsgálat? Fontos, hogy rendszeresen nem sportoltam soha időnként, főleg tavasszal, ősszel, eljártam kocogni, de tavaly november óta már nem voltam kocogni, és mást sem sportolok, rendszeresen gyógyszert ne szedek, időnként - mivel sajnos elég sokszor rosszul alszok - este fél szem Frontint szoktam bevenni, hetente kétszer-háromszor. Válaszát előre is nagyon köszönöm. Válaszát előre is nagyon köszönöm.

        Dr. Molnár Dóra válasza a fáradtság témában

        Kedves Kérdező, alacsonyabb pulzusszám okozhat fáradékonyságot valóban, de más is állhat a háttérben (pl. vérszegénység, pajzsmirigybetegség,egyéb szívbetegségek stb.). A panaszok alapján fizikális vizsgálatot, EKG-t követően részletes laboratóriumi majd kardiológiai vizsgálat is indokoltnak tűnik ha más panaszt magyarázó okra nem derül fény. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra

        Kérdés: 2017. július 05., 19:22; Megválaszolva: 2017. július 06., 23:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: