• Echokardiográfia értelmezése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Kérném az alábbi leletem értelmezését. Átmérők:AOGY(mm):32 BPkm(mm):36 BKS(mm):32 BKD(mm):47 IVSS(mm):11 IVSD(mm):9 HFS(mm):11 HFD(mm):9 Végdiastolas térfogat: 102.4 Végsystolés térfogat: 41.0 Peric.foly: nincs Billentyűk: Mitrális billentyű: Vastagság: vastag Regurgitáció: jelzett Aorta billentyű: Regurgitáció: nincs Tricuspidalis billentyű: Regurgitáció: jelzett Szisztolés funkció: EF1(%): 53.64 EF2(%): 59.98 BK-Vmax(cm/sec): 118 Falmozgászavar: nincs Diasztolés funkció: E(cm/sec): 55 A(cm/sec): 75 E/A: 0.73 decelerációs idő-E(msec): 180 Vélemény: Normális méretű szívüregek.Jó systolés, károsodott diastolés bal kamra funkció.Szegmentális falmozgászavar,pericard. folyadék nincs.Jelzett AV bill.regurgitációk.Mitralis apparátus laza szerkezetű, azonban prolapsus nem igazolható. Az adott gyógyszerek szedése ajánlott?Kérném a leletem értelmezését.Köszönöm

        Dr. Molnár Dóra válasza a szívultrahang lelet témában

        Kedves Kérdező, a szív ultrahang vizsgálat azt mutatja, hogy normál nagyságúak a szív üregei, jól pumpál a szív, a falak jól húzódnak össze. A diasztolés funkció zavar azt jelenti, hogy a szív elernyedése nem tökéletes. A pitvarok és kamrák közti billentyűk minimális mennyiségű vért átereszt bezáródott állapotban (ez nagyon sok embernél megfigyelhető állapot, nem betegség). Az egyik ilyen billentyű kissé lazább is, de még ez sem okoz működési eltérést. A gyógyszerek szedésével kapcsolatban csupán a szív ultrahang lelet alapján nem tudok véleményt mondani. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra

        Kérdés: 2017. június 25., 17:21; Megválaszolva: 2017. június 26., 22:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: