• DCM+Vírusinfectio+noncompactatio

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Szív MR vizsgálat eredményeim: Az EF 17%, A csúcsi harmadban kifejezett trabeculáció, a non-compact/compact állomány arány több mint 2:1. Vélemény: Bal rekeszfél nem diff. DCM. Vírus infectio is felvethető. Non-compactacio jelei. Bal mellkasfélben pleuralis folyadék és a basalis tüdőlebenyben pneumonia. Kezelőorvos 2-3 napon belül ki akar engedni a klinikáról. Másik orvos véleménye alapján mielőbb szívtranszplantációra van szükség. Kérem szíves véleményét hogy mégis mit tegyek

        Dr. Molnár Dóra válasza a DCM témában

        Kedves Kérdező, a fentiek alapján a szív pumpáló képessége jelentősen csökkent, ennek legalább részben oka a szívizomsejtek nem megfelelő elrendeződése. Ráadásul úgy tűnik tüdőgyulladása is van. Ezt a betegségkombinációt legalább kezdetben többnyire kórházban kezelik. Ilyen állapotban többféle gyógyszer szedése szükséges, a leírásban nem szerepel, hogy kapott-e új gyógyszereket. Fontos lenne tudni, hogy mennyire panaszos, javult-e az állapota. Szoros kardiológiai ellenőrzés szükséges tartósan, de a részletes kórtörténet, egyéb vizsgálati eredmények nélkül a szükséges kezelésről véleményt mondani nem tudok. A transzplantáció szükségességének megállapításakor egyik legfontosabb azt tudni, hogy várható-e javulás vagy nem, és csak egy új szerv tudna megfelelő működést biztosítani. A szívtranszplantációnak sokféle feltétele van, nem történik egyik pillanatról a másikra, csak bizonyos klinikán végzik - mindenképpen beszéljen az Önt jól ismerő kezelőorvossal erről. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra

        Kérdés: 2017. június 24., 08:09; Megválaszolva: 2017. június 24., 21:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: