• vérnyomás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Nő! 36éves nő vagyok, 20éve ismert MPS-em van II. foku.(volt még akkor).Utoljára 3éve voltam kardiologián egy mütéthez véleményért.Akkor nem volt állapot változásom, vérnyomás, pulzus norm.volt.Most 2honapja pajzsmirigy alulmüködést diagnosztizált a háziorvos a véreredmények alapján.L-trioxin 50et szedek.A problémám a következö: mostanában jobb oldalam zsibbad, és jobb oldalon fáj a fejem, ilyenkor a vérnyomásom 120/100, 118/98... Azt szeretném kérdezni, hogy ez a 100, és 98 as érték nem sok? Mi okozhatja? Amugy a vérnyomásom mostanában alacsony, 110/70, 100/70...mindez 3-4kávé után.Csak fejfájáskor mérek ettöl magasabb értéket.A Betaloc 50mg-t szedek reggel és este 1et.De mivel alacsony a vérnyomásom ezért mostanában nem vettem be. Lehet, hogy rosszabbodott az MPS? Szív uh-n nem voltam már 13éve. Köszönöm válaszát! Tisztelettel: Gabriella

        Dr. Molnár Dóra válasza a MPS témában

        Kedves Kérdező, a szív állapota csak ismételt részletes kardiológiai vizsgálattal tisztázható. A nem megfelelő folyadékháztartás hozzájárulhat az ingadozó vérnyomáshoz, ezért fogyasszon kevesebb koffeintartalmú italt (vizelethajtó hatása van és szaporább pulzus okozhat több módon is), napi 2L körüli vizet. A pajzsmirigy alul-működésének rendezése is javíthatja a panaszokat. A jobb oldali zsibbadásos tünetek miatt neurológiai vizsgálat szükséges. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra

        Kérdés: 2017. április 23., 19:24; Megválaszolva: 2017. április 25., 22:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: