• Magas pulzus ébred után

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Hat évvel ezelőtt végeztek rajtam ablatiot, ahol AVNRT igazólodott be. Azóta naponta szedem a Concort, az 5 mg-os egy negyedét. Egy ideje tapasztaltam, hogy reggel, ahogy kikelek az ágyból és kimegyek a konyhába, hogy bevegyem a gyógyszeremet a pulzusom felmegy 100-110-re is. Érdeklődni szeretnék, hogy emiatt aggódjak? Vagy ez teljesen normális, hogy felkelés után ennyi mozgástól ilyen magas? Régen még is volt, emlékszem, hogy a háziorvosom még az ablatio előtt kérdezte, hogy mit futottam-e reggel, mert 145 volt a pulzusom. Rosszul nem érzem ilyenkor magam, inkább kellemetlen, mert érzem a gyors szívverést. Jelenleg nem sportolok, de szeretném elkezdni, csak a korábbi sok rosszullét miatt már pszichésen is félek, hogy edzés közben érzem a gyors pulzust, de ezt igyekszem leküzdeni. Most egy éve újból dohányzom, de ez előtt is volt ilyen problémám nem egyszer, tehát nem hiszem, hogy kapcsolatban állnának. 171 cm magas vagyok és 80 kg, de jelenleg diétázom, hogy megszabaduljak még 5 kg-tól. Hasonlót tapasztalok akkor is, ha este felkelek csak úgy az ágytól, akkor is igen megtud ugrani. Fekvés közben azonban általában olyan 65-75 között mozo, napközben szintén ennyi a munkában, ahol irodai / ülő munkát végzek. Segítségét előre is köszönöm! Üdvözlettel, Éva

        Dr. Molnár Dóra válasza a ritmuszavar érzése témában

        Kedves Kérdező, normális jelenség az alvás ébrenlét ritmusát követő vérnyomás és pulzus változás. A fekvésből, illetve ülésből felállás egyeseknél kisebb nagyobb vérnyomás csökkenést okoz, ennek kompenzációjaként pulzus emelkedés jön létre- a megfelelő vérkeringés biztosítása érdekében. Megfelelő mennyiségű, koffeinmentes folyadék fogyasztás (kb. 2 L) a nap során egyenletesen elosztva enyhítheti ezeket a tüneteket. Érdemes esetleg egy ellenőrző vizsgálatra elmenni a háziorvoshoz (laboratóriumi vizsgálat többek között vérszegénység, pajzsmirigy betegség kizárására esetleg szóba jön), de a leírtak alapján a panasz nem a korábbi ritmuszavar kiújulásának a következménye úgy gondolom. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra

        Kérdés: 2017. április 04., 14:00; Megválaszolva: 2017. április 05., 20:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: