• holter eredmény

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt DrNŐ Leírom a teljes holter leletet.Szeretném kikérni a véleményét, hogy van e bármilyen félnivalóm, szükségem van e további vizsgálatokra kezelésre. Average HR:83 Min:50 Max:131 Total Beats:119820 Abnormal:240 Abnormal Permillage:2 Pause Beats that RR>2000ms:0 Total S:114 Total S pair:1 S run:0 S permillage:0 Bigeminy:0 Trigeminy:0 Max S in a min:5 Total v:126 Total V pair:1 Total v run:0 V permillage:1 Bigeminy:0 Trigeminy:0 Max V in a min: 8 HRV(Time Domain): SDNN(ms):116.5 SDANN(ms):102 rMssD(ms):35.6 PNN50(%):6.8 CV:0.07 HRV(Frequency Domain)(ms*ms/Hz): Power:7324.7 ULF:4953.2 VLF:1767.6 LF:425.5 HF: 178.4 ST(0.1,v/Min): V1:elevation:0 depression:0 V3:elevation:0 depression:0 V5:elevation:0 depression:0 ECHON-n enyhe bal kamra hypertrophia Leleten még annyit találtam hogy ritmusos kissé tachycard szívverés. A kérdésem az lenne még ha ön szerint is jó ez az eredmény akkor mitől lehet magas a pulzusom? nyugalmi 100-110 Van hogy a concore mellett is 95körüli Pajzsmirigy ultrahangon és laboron is voltam minden jó.

        Dr. Molnár Dóra válasza a Holter lelet értelmezése témában

        Kedves Kérdező, a Holter lelet magyarul, és érthetően így nézne ki a fenti leírás alapján: Legkisebb szívfrekvencia 50/perc, átlag 83/perc, maximum: 131/perc- a felvétel alatt 119820 szívdobbanás volt. ebből a normáltól eltérő 240, amely 2 ezreléknek felel meg. Volt nem jelentős számú (114 db) pitvari extraszisztolé, egy pitvari pár is, egyéb pitvari ritmuszavar nem volt. Kamrai extraszisztolé 126 db, 1 ezrelék, kamrai pár szintén 1 db volt. Szívfrekvencia variabilitás megfelelő. ST eltérés nem volt. Az Ön által mért pulzus esetileg magasabb mint az átlagos szívverés szám- ez a 83/perc. Lehet, hogy már eleve stresszel a mérés előtt, ez magasabb pulzust eredményez. A fenti leírás alapján nem kell feltétlenül kezelés, de amennyiben nagyon panaszos, akkor egy enyhe szívritmus lassító gyógyszer szóba jöhet. Ezt a kezelő orvossal beszélje meg. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra

        Kérdés: 2017. április 02., 14:48; Megválaszolva: 2017. április 04., 23:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: