• szívritmuszavar

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Tachikardiás jellegű, időnként magas pulzusszámmal együttjáró (az utóbbi fél évben 3-4 hetes időközönként az esti órákban 130-140-es pulzus, normál vérnyomás) szívritmuszavarom miatt 6 éve szedek rytmonormot, és kb. egy éve metroprololt. Bevallom a magas pulzusszám kialakulásában legtöbbször részben a gyógyszer bevétel elhanyagolása, részben a rytmon. mellékhatásától való -gondolom nem indok nélküli- félelmem közrejátszott. Vérnyomásom életkoromnak megfelelő, normális, a koleszterinem 6,4, koleszterincsökkentőt vastagbélproblémáim miatt nem szedek, súlyom a magasságommal arányos,rendszeresen mozgok tornázom, így az infarktus rizikófaktorok között gondolom a koleszterin jöhet szóba . A kezelőorvos katéteres fagyasztásos ablátiót javasolt a probléma végleges rendezése miatt, ami véleménye szerint nem jár kockázattal, és amitől rettenetesen félek. Szívultrahangos vizsgálaton négy éve voltam, az akkori vizsgálat szervi elváltozást nem tükrözött. Teljes a bizonytalanságom, fölmerült bennem nem kellene megpróbálni esetleg más gyógyszert, kétségeim vannak a beavatkozás indokoltságát illetően.

        Dr. Molnár Dóra válasza a ritmuszavar témában

        Kedves Kérdező, valóban minden beavatkozásnak van valamennyi kockázata, és annak eldöntése, hogy ezt vállalja-e, az Ön joga. Részletes leletek ismerete nélkül nem lehet korrekt véleményt mondani arról, hogy mely kezelés lenne az Ön számára a legmegfelelőbb. Friss szív ultrahang, Holter vizsgálati eredmény és terheléses EKG alapján pontosabban lehetne látni, hogy most milyen állapotban van a szíve. Ezt követően a gyógyszeres és katéteres kezelés előnyeit és hátrányait Önnel ismertetve ki lehetne választani az Ön számára legmegfelelőbb terápiát - természetesen az Ön véleményét is figyelembe véve. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra

        Kérdés: 2017. március 29., 20:00; Megválaszolva: 2017. március 31., 20:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: