• szív vagy pánik betegség?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Dr Nő/Dr Úr! A problémám a következő: Mostanában egyre többször fáj a mellkasom ez alatt azt értem hogy olyan mintha görcsölne a szívem,mintha nyomna valami. És zsibbad a bal karom.Voltam kivizsgáláson, volt 24 órás holter ami negatív lett,ritmus zavar nem volt a vernyomasom viszont: Fr:51-162/min között sinus ritmus.atl fr. 84/min.ritmus zavar nincs.a nappali orakban gyakori a 162/min azaz tachykardia.Gyógyszert nem kaptam mondván nem kell.Ez kb másfél hete volt.Többször volt ilyen panaszom már,sokszor voltam a Gottsegen György sziv klinika ügyeletén ezen okokbol.Végeztek kb fel éve szív uht,terhelést az is negatív lett és jó pár cél irányos vérvétel is. Azt tudni kel hogy pánik beteg vagyok de úgy érzem hogy ezt nem lehet mindenrre rafogni. Szedek rá riviotrilt es cipralexet. sajnos az a tapasztalat ha visszamegyek ugyan megvizsgálnak de ugyanakkor bolondnak is néznek.Lenne esetleg ötlete mitől lehet ez? Még annyi hogy a vérnyomásomat mérem napomta 3 szor és nem hogy nem maga nagyon alacsony és a pulzus is...105/65 pul:65 lehet ez okozza a gondot. Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Molnár Dóra válasza a mellkas fájdalom témában

        Kedves Kérdező, ha több vizsgálat sem mutatott eltérést, akkor érdemes lenne elfogadni, hogy nincs is baj. A megélt rosszulléteket a pánik következtében felszabaduló stresszhormonok is okozhatják, amelyek ilyenkor magasabb pulzust és légzésszámot eredményeznek- ez kiválthatja a zsibbadásos panaszokat is. Javaslom, hogy a panaszáról a pánik betegség miatt kezelő szakemberrel is beszéljen, pszichoterápia során elsajátítható a pánik rohamok uralása, így megelőzhetőek lennének a rosszullétek. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra

        Kérdés: 2017. március 24., 18:00; Megválaszolva: 2017. március 27., 23:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: