• Myocardium noncompaction

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Voltam kardiológiai uh vizsgálaton,ahol az orvos azt mondta hogy a jobb szívfelem nem olyan mint amilyennek lennie kellene, úgy fogalmazott, hogy olyan mint ha szivacsos lenne. Myocardium noncompaction lett a leletemre írva, majd tovább küldött MRI vizsgálatra. Mi ez az elváltozás? Milyen következményekkel jár/járhat? Rendszeresen futok, hosszabb távokat is, ezt folytathatom továbbra is? Valamint még ami a papíromra lett írva, hogy I. fokú tricusp insuff. Ez mit jelent? Az orvos nem beszélt erről. Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel Krisztina

        Dr. Molnár Dóra válasza a szívultrahang lelet témában

        Kedves Krisztina, az I fokú tricusp insuff. azt jelenti, hogy a jobb kamra és pitvar közti billentyű nem zár tökéletesen, ezért átereszt egy kis vért. De ne aggódjon ez enyhe eltérés, igen sok embernél látható, és önmagában teendőt nem igényel. A noncompaction szívizom elváltozás veleszületett rendellenesség, csökkentheti a szívkamra teljesítő képességét. Nagyon ritka, ezért a végső diagnózis kimondásával mindenképpen meg kellene várni az MR leletet, pontosabb életmódi tanácsok ezt követően adhatóak. A vizsgálat eredményéig extrém terhelést kerülje, de a napi, panaszt nem okozó tevékenységeket folytathatja. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra

        Kérdés: 2017. február 22., 16:52; Megválaszolva: 2017. február 24., 19:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben: