• Másodfokú AV blokk életszínvonal

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! 26 éves férfi vagyok, körülbelül 1-1,5 hónappal ezelőtt kezdődtek hirtelen megszédüléses panaszaim, amihez később furcsa szív tájéki érzés is kapcsolódott. Beutalást követően kardiológiai kivizsgálásra került sor, ahol a holter vizsgálat szerint 2. fokú Mobitz 1 av blokkot diagnosztizáltak, az asystolék hossza 2-2,5 s volt, pihenés közben. A többi vizsgálaton (szívultrahang, fizikális vizsgálatok) semmi kóros eltérést nem találtak, a főorvos úr pedig azt mondta nyugodjak meg, ezt a vegetatív idegrendszer problémája okozza, sportoljak sokat, pihenjek sokat és ne stresszeljek. Na most a műszak beosztásom váltott 12 órás így nagyon nehezen pihenem ki magam és aggaszt már régóta az egészségi állapotom is ez miatt, valamint depresszió, szorongás is felmerült. Sajnos hiába nyugtatott meg a doktor úr, én nem tudok megnyugodni , aggaszt hogy egyszer a blokk miatt leáll a szívem és nem indul újra. Emellett még az éjszakázás káros hatásaitól is aggódok. Két kérdésem lenne még Önnek:küzdősportot űzök kb. 6 éve ezt így folytathatom-e? és egyéb életmódbeli változtatások szükségesek-e? Pszichológus felkeresését javasolták és tervezem is a szorongás és depresszió kezelésére, valamint 1 műszakos vagy fix munkaidős munkát szeretnék találni rövid időn belül. Amit kifelejtettem: terheléses EKG nem volt. Válaszát előre is nagy tisztelettel köszönöm!

        Dr. Molnár Dóra válasza a AV-blokk témában

        Kedves Kérdező, fiataloknál valóban előfordulhat ilyen EKG eltérés különösebb probléma nélkül, de mivel panaszos, egy terheléses EKG segíthetne eldönteni, hogy mi a további teendő. Hosszú távon vannak káros hatásai az állandó éjszakázásnak, hiszen biológiai szempontból nappali lények vagyunk. Jót tenne a csak nappali munkavégzés Önnek, ebben biztos vagyok. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus szakorvos


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra

        Kérdés: 2017. február 14., 11:04; Megválaszolva: 2017. február 16., 20:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: