• Mitralis prolapsus

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Cimzett! Ket eve tudok arrol (teljes kivizsgalason estem at) hogy mitralis prolapsusom van. Ezen okbol kifolyolag holter is volt rajtam,ahol egy ket darab extrautes volt lathato,viszont a napokban 3-4 napja,napjaban tobbszor is erzem(majd minden oraban 5-10 db),ami szamomra elkeserito,hisz magam ismerve szorongosabb tipusu is vagyok. Regen ritkabban ereztem vagy egyalltalan nem,most viszont rendszeresen. Egy nagyobb dobbanast erzek es enyhe nyilalast olykor-olykor :( ijeszto,ha jobban figyelem magam van,hogy egymas utan 2-3 is! Mit tanacsol? Frontra mennyire lehet az MPS erzekeny,stressz,faradtsag esetleg mennyire jatszik szerepet? Varom megtisztelo valaszat! Koszonettel: K.Marianna

        Dr. Molnár Dóra válasza a ritmuszavar érzése témában

        Kedves Kérdező, a mitrális prolapszus egy állapot, a mitrális billentyű nem tökéletes zárására utal, ami a lazább szerkezetű billentyű miatt alakul ki. Általában enyhe, - bizonyára ezt mondták két éve- és nem igényel speciális teendőt. Extraszisztolé lehet bárkinek, de valóban kissé gyakrabban előfordul azoknál, akiknek van ez a bizonyos mitrális prolapszusa. De látom, Önnek pajzsmirigy betegsége is van, ami szintén okozhat szívritmus-zavart. Stressz, fáradtság, szorongás ronthatja a panaszokat. A ritmuszavar csökkentésére, ha ez nagyon zavaró, (a leírtak alapján viszont nem tűnik veszélyesnek, nyugodjon meg!)az Ön által szedett gyógyszer helyett létezik más terápia is. Érdemes lenne egy 24 órás EKG monitorozást csináltatni (Holter), a napi pulzusszám, és extraszisztolék mennyiségének tisztázására, utána lehetne dönteni a terápia módosításról. Kardiológusát kontroll céljából az új panaszokkal keresse fel. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus.


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra

        Kérdés: 2017. február 03., 22:00; Megválaszolva: 2017. február 05., 10:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: