• extrasystole

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Cimzett! Ket eve tudok arrol (teljes kivizsgalason estem at) hogy mitralis prolapsusom van. Ezen okbol kifolyolag holter is volt rajtam,ahol egy ket darab extrautes volt lathato,viszont a napokban 3-4 napja,napjaban tobbszor is erzem(majd minden oraban 5-10 db),ami szamomra elkeserito,hisz magam ismerve szorongosabb tipusu is vagyok. Regen napi szinten ereztem ilyet vagy egyalltakan nem,most viszont rendszeresen. Egy nagyobb dobbanast erzek es enyhe nyilalast olykor-olykor :( ijeszto,ha jobban figyelem magam van,hogy egymas utan 2-3 is! Mit tanacsol? Frontra mennyire lehet az MPS erzekeny,stressz,faradtsag esetleg mennyire jatszik szerepet? Varom megtisztelo valaszat! Koszonettel: K.Marianna

        Dr. Molnár Dóra válasza a extrasystole témában

        Kedves Kérdező, a mitrális prolapszus egy állapot, a mitrális billentyű nem tökéletes zárására utal, ami a lazább szerkezetű billentyű miatt alakul ki. Általában enyhe, - bizonyára ezt mondták két éve- és nem igényel speciális teendőt. Extraszisztolé lehet bárkinek, de valóban kissé gyakrabban előfordul azoknál, akiknek van ez a bizonyos mitrális prolapszusa. Stressz, fáradtság, szorongás ronthatja a panaszokat. A ritmuszavar csökkentésére az Ön által szedett gyógyszer helyett létezik más terápia is. Érdemes lenne egy 24 órás EKG monitorozást csináltatni (Holter), a napi pulzusszám, és extraszisztolék mennyiségének tisztázására, utána lehetne dönteni a terápia módosításról. Addig esetleg magnézium tartalmú táplálékkiegészítő előírás szerinti adagolással megpróbálható a panaszok enyhítésére. Kardiológusát kontroll céljából az új panaszokkal keresse fel. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus.


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra

        Kérdés: 2017. február 03., 17:49; Megválaszolva: 2017. február 08., 10:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: