• Alacsony pulzus - aggódjak??

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő / Doktor úr! 30 éves nő vagyok, 171 cm magas és 82 kg a súlyom. 2011-ben ablatiot végeztek rajtam, ahol AVNRT igazolódott be. Azóta Concor 5 mg-os tablettának szedem a negyedét. Mostanában észrevettem, hogy napközben a munkahelyemen a pulzusom 60 - 65 között mozog. Néha előfordul ilyen 57 is. Ülő munkát végzek, szinte egész nap a számítógép előtt vagyok. Kifejezetten rosszul nem vagyok, inkább azt érzem, hogy el tudnék aludni, bár a munkahelyem nincs egyáltalán ablak, de van egy cső, amin keresztül kapjuk az oxigént. Ön szerint ez lehet probléma, kell aggódnom a pulzusom miatt? Általában 6-7 órát alszom, lehetséges, hogy ettől van. Nem sportolok, most szeretném elkezdeni. A vérnyomásom mindig nagyon alacsony 90/60 szokott lenni általában. Tavasszal megpróbáljuk elhagyni a gyógyszert mert babát szeretnék, de ha nem sikerül mert akkor meg magas a pulzusom, akkor Betalocot kell szednem a terhesség alatt.. Aggódjak, vagy ez normális az esetemben? Köszönöm előre is válaszát

        Dr. Molnár Dóra válasza a szívfrekvencia témában

        Kedves Kérdező, nem kirívóan alacsony a pulzus, aggódni nem kell emiatt, de panaszai összefügghetnek a gyógyszer szedésével. Kardiológusával érdemes lenne beszélni, mert már lehet, hogy nincs is rá szükség. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra

        Kérdés: 2017. január 20., 18:31; Megválaszolva: 2017. január 23., 21:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: